Saját fejlesztésű Lindab szoftverek

A Lindab cég többféle saját fejlesztésű szoftvert fejleszt a termékek és rendszerek kiválasztásának, tervezésének megkönnyítésére. A programok segítik a tervezők, kivitelezők megrendelők munkáját a kiválasztástól a teljes dokumentáció elkészítéséig.

Ebben a menüben a programok telepítő fájljait lehet letölteni, és a számítógépre telepíteni. Telepítés után első indításkor egy regisztrációs ablak bukkan fel, amelynek alján lévő program-azonosító számot kérjük elküldeni a tervezoiportal@lindab.hu e-mail címre, amire válaszul küldjük meg a futtatáshoz szükséges indítókódot.

FIGYELEM! Windows 7 operációs rendszer esetén a programok helyes működéséhez az indító EXE-fájlokat át kell állítani XP-kompatibilis üzemmódra: a Windows Explorer-ben (böngészőben) az adott program indítófájlját megkeresve (C:\Program Files\Lindab...), jobb egérgombbal rákattintva, a felbukkanó "Tulajdonságok" ablak "Kompatibilitás" fülén.

Az árakat tartalmazó programokhoz az árfájlokat a mindenkori aktuális árlista alapján frissítjük, amit a telepített szoftver könyvtárába kell bemásolni. Az aktuális árfájlokat kérje a tervezoiportal@lindab.hu e-mail címen.
A használt árfájl érvényességének ellenőrzése a felhasználó felelőssége!

   

A program letöltése itt! (zip)

 

Lindab Hő- és páratechnikai kalkulátor

Újdonság a tervezők számára a Lindab Construline speciális Hő- és páratechnikai kalkulátor program!

A kalkulátor a többrétegű, Lindab acél vázas könnyűszerkezetes falszerkezetek egyedi konfigurációjához egy gombnyomásra meghatározza:

 • az eredő hőátbocsátási tényezőt (U-érték, W/m2K),
 • az összvastagságot (m),
 • a fajlagos tömeget (kg/m2),
 • a tájékoztató anyagárat (nettó Ft/m2) és
 • megrajzolja a páranyomás-esési görbét, amely alapján a párakicsapódás veszélye tervezetten kiküszöbölhető.
   

Felhasználói leírás (pdf)

 

CladdingSoft

Amikor Ön egy hagyományos családi ház vagy egy bonyolult műemlékszerű épület tetőszerkezetét szeretné beburkolni a Lindab által gyártott tetőfedő anyagokkal, a program segítségével a Lindab kollégái néhány egyszerű, standard tetőfelület összekombinálásával a legbonyolultabb tetőfelületet is gyorsan össze tudják állítani, melyre a kiválasztott burkolati anyagot a program azonnal felépíti és a választott színre festi. Ezek után a tetőfelület konszignálását, azaz az anyagszükséglet kiszámítását és a kiegészítő anyagok meghatározását automatikusan végzi a program.

Kérjük terveit küldje az info.profil@lindab.hu címre.

   

Felhasználói leírás (pdf1) (pdf2)

 

DimRoof

Tájékoztatjuk, hogy 2016.01.01-től a Dimroof-ot felváltja a LindabStructuralDesigner statikai méretező szoftver. LindabStructuralDesigner letölthető előzetes regisztráció után a profilesolutions.lindab.com oldalról.

Amennyiben Ön csarnokszerkezetek másodlagos teherviselő és burkolati elemeinek tervezésével, vagy könnyűszerkezetes épületek statikai méretezésével foglalkozik, akkor a mindennapi munkájához elengedhetetlen a Lindab Kft. által kidolgozott, a maga nemében egyedülálló szelemen- és trapézlemez méretezési program, a LindabDimRoof® szoftver.

A program segítségével percek alatt készítheti el például egy teljes tetőszerkezet komplett szelemenrendszerének méretezését a megfelelő méretű és vastagságú profil kiválasztásával úgy, hogy minden extra terhelés (pl. hózug-teher) esetén a program megadja a szerkezetileg legoptimálisabb és leggazdaságosabb megoldást.

A DimRoof program legfontosabb lehetőségei:

 • széles termékskála (tető- és falburkoló lemezek, magasprofilok, Z- és C-gerendák, kalapprofil)
 • szelvények grafikus megjelenítése
 • többféle statikai váz (kéttámaszú, többtámaszú folytatólagos, átfedéses és toldóelemes folytatólagos rendszer, konzolos túlnyújtás)
 • többféle tehertípus (egyenletesen megoszló, lineárisan megoszló, koncentrált erő és normálerő)
 • Eurocode és Svéd szabvány szerinti méretezés
 • tehermodul a gyors teherképzés elősegítésére (MSZ és Eurocode szerint)
   

Felhasználói leírás (pdf1) (pdf2)

 

DimTruss

Fejlesztés alatt

A Lindab cég egyik legújabb fejlesztési eredménye a vékonyfalú acél C-profilokból összeállítható könnyűszerkezetes rácsos főtartó, amely kiválóan alkalmas kis- és középméretű ipari épületek tetőszerkezetének megvalósítására (gazdaságos mérettartománya kb. 10-24m fesztávolság és 3-6m tartóosztás esetén adódik). A rácsostartó formája, hálózati geometriája a gyártási és szerkesztési korlátok betartása mellett teljesen egyedi módon tervezhető. Az egyedi statikai méretezési eljárást a Lindab cég a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közös kutatás-fejlesztési projekt keretében, az Eurocode szabványok előírásai szerint dolgozta ki, 1:1 léptékű próbatesteken végrehajtott laboratóriumi kísérletsorozattal verifikálva.

Az összetett tervezési folyamat gyors gyakorlati végrehajtását a legújabb saját fejlesztésű Lindab célszoftver, a DimTruss program biztosítja, amely révén az adott tervezési viszonyok (geometriai méretek, terhek) mellett az optimális megoldás könnyűszerrel megtalálható. A DimTruss méretező programmal a bonyolult statikai tervezés rendkívül egyszerű és gyors

A DimTruss statikai program felépítése, működése:

 • Globális geometria meghatározása
 • Rúdszelvények megadása, bekötő csavarok definiálása
 • A statikai váz automatikus generálása (külpontos bekötésű, nyomatékbíró belső csomópontokkal)
 • Terhek, tehercsoportok és teherkombinációk bevitele
 • Az elmozdulások és az igénybevételek meghatározása elsőrendű végeselemes számítással történik, síkbeli modellen
 • A vékonyfalú rúdszelvények teherbírási ellenőrzése Eurocode alapján (rúdtípusonként, tönkremeneteli módok szerint válogatva)
 • Dokumentáló rész (output): statikai számítás kivonata (TXT), konstrukciós rajz (DXF), statikai váz rajza (JPG), profilok anyaglistája (XLS)

A szoftver segítségével a Lindab cég partnerei rendkívül gyorsan megkaphatják az optimális tartószerkezeti kialakítást; a statikai program részletes ismertetését és gyakorlati használatát tervezői tanfolyamok teszik lehetővé.

   

A program letöltése itt! (zip)

A program letöltése
Windows 7 esetén itt! (zip)

 

Lindab SBSSoft

Amennyiben Ön SBS könnyűszerkezetes épületet szeretne vásárolni vagy építtetni, az épület tervezési fázisában elengedhetetlenül szüksége lesz a Lindab által kidolgozott, a maga nemében egyedülálló SBS tervező program, a Lindab SBSSoft segítségére.

A programmal percek alatt összeállíthatja az Ön ízlésének megfelelő kisépületet. A program színdinamikájában és tömegében is megrajzolja az épületet, amit 3 dimenzióban, bármilyen nézőpontból megtekinthet.

Az SBSSoft lehetőségei és eredményei:

 • Az épület méreteinek megadása, nyílások (kapuk, ajtók, ablakok) meghatározása a rendszer szabályai szerint
 • Többféle burkolati rendszer lehetősége (szigetetlen vagy hőszigetelt, trapéz- vagy cserepeslemez-fedés)
 • Térbeli látványterv készítése
 • Engedélyezési szintű építész tervrajzok (alaprajz, metszet, homlokzatok) generálása DXF formátumban
 • Vázszerkezet statikai igazoló dokumentációja magyarországi helyszínen, reakcióerők
 • Épületszerkezeti csomópontok részletrajzai